HAS Awards
Genomineerd in de categorie Beroepsopdracht: tuinbouwcluster NethWork
17 complementaire tuinbouwbedrijven startten 3 jaar geleden het bijzondere tuinbouwcluster NethWork, waarmee zij zich richten op de ontwikkeling van de tuinbouw in Midden-Amerika. Inmiddels draait het cluster het pilotproject Journey2Sustainability waarbij op het innovatieve bedrijf Palki in Guatemala een duurzame kas voor potplanten werd gebouwd. 2 HAS-studenten deden er hun beroepsopdracht en maakten het duurzaamheidsaspect meetbaar.
De ervaring van...
Jhon Koopman deed de opleiding Plantenfysiologie
De opleiding Plantenfysiologie is afgerond. Op 18 maart 2015 vond de laatste lesdag voor de cursisten plaats. 30 cursisten, van teeltmanager tot directeur hebben in de periode van januari tot maart 2015 één of meerdere cursussen gevolgd die onder deze opleiding vallen. Jhon Koopman, algemeen bedrijfsleider bij Bovebo was één van hen. "Ik heb zelden een cursus gedaan waarbij het niveau zo hoog lag.”
Nieuws
Proeven ‘supergras’ ArenA in Blue Innovation Centre
HAS Hogeschool en Amsterdam ArenA zijn in het Blue Innovation Centre in Venlo gestart met een aantal praktijkproeven binnen het lopende grasonderzoek dat zij de komende 2 jaar doen om het stadiongras verder te verbeteren. Zo wil het stadion het ArenA-gras naar het hoogste niveau trekken om uiteindelijk ‘supergras’ te kweken. Het plan is onderdeel van een nieuwe strategische samenwerking tussen HAS Hogeschool en de Amsterdam ArenA.
Overig nieuws
Succesvolle opening BrightBox Venlo op 25 februari >>
HAS Hogeschool houdt goedbezochte Studiedag Precisielandbouw >>
Bezoek Herman Wijffels bijzondere toegift Masterclass Transitie >>
De Grasshopper, de groene man van de HAS in Venlo >>
Kom in de Kas: studenten presenteren zich bij partnerbedrijf Rijnland >>
Agenda

Opleiding Plantfysiologie
Aanvang: 6 sept 2015
Duur: vanaf 1 dag

Cursus telen zonder daglicht
Aanvang:16 sept 2015
Duur: 4 bijeenkomsten

Opleiding Expert Natuurgras
Aanvang: november 2015
Duur: 6 maanden

HAS Year Event
dinsdag 16 jun 2015: 13:00 - 18.00u
HAS in het nieuws
"Hablo un buen boca pequeña española"
Op 15 november vertrok Mike Gitzels voor 20 weken naar Guatemala voor zijn buitenlandstage bij Bejo Zaden. "De eerste week kreeg ik 7 uur per dag Spaanse les. Dat was best pittig!"
Opleiding uitgelicht
Bedrijfskunde voor de Tuinbouw slaat aan
De eerste uitvoering van de bedrijfsopleiding Bedrijfskunde voor de Tuinbouw in Noord- en Zuid Holland was helemaal volgeboekt. En een groot aantal ondernemers staat te trappelen om komende september deel te nemen. Ook het aantal bedrijven dat zich als partner achter de opleiding schaart, groeit. Allemaal tekenen voor de HAS en Flynth dat zij duidelijk voorzien in een behoefte.
Even voorstellen
Eva van Rijsingen
Wie zijn de docenten van de HAS die professionals helpen zich verder te ontwikkelen via trainingen, cursussen en leertrajecten? Wie zijn de adviseurs bij wie je terecht kunt met een onderzoeksvraag of die de studenten begeleiden bij een beroepsopdracht? Iedere nieuwsbrief stellen we iemand van het team aan je voor. Deze keer is dit Eva van Rijsingen, adviseur bij Flora Fluids en manager bij BrightBox.
www.haskennistransfer.nl
Tel: 088 - 890 3637
Volg ons op twitter Like ons op facebook Bekijk ons op LinkedIn Wijzig gegevens | Afmelden