HAS Awards
Genomineerd in de categorie Beroepsopdracht: Courage
Courage is de innovatieorganisatie van LTO Nederland en zet zich in voor een gezonde Nederlandse melkveehouderij waar toekomst in zit. Ze draagt bij aan het creëren van een sector waar geld verdiend wordt, maar die ook verbonden is met de maatschappij. De organisatie focust zich daarom op het opsporen van vernieuwingen in de sector die gericht zijn op de lange termijn en heeft een vast samenwerkingsverband met het Ministerie van Economische Zaken. Een van de projecten die Courage doet is ‘Amazing grazing’, waarbinnen allerlei thema’s opgepakt worden rondom weidegang.
HAS Awards
Genomineerd in de categorie Jong Talent: Rowie Rooth
Rowie Rooth (22) is vierdejaars student Dier- en veehouderij, maar als je met haar praat, spreek je eigenlijk gewoon met een professional. Rowie heeft een passie voor paarden en wilde daar altijd al ‘iets’ mee doen. Tijdens de middelbare school haalde ze een instructeursdiploma, maar besloot daarna ook een hbo-opleiding te doen. In haar vrije tijd traint Rowie haar paarden, geeft ze les op de ponyclub en rijdt ze zelf wedstrijden. Op de HAS is ze actief binnen de studievereniging HAS Hippique.
Nieuws
Praktijkfaciliteiten melkvee officieel geopend
HAS Hogeschool heeft samen met melkveehouder Wilfred de Bruijn op ‘Hoeve Boveneind’ in Herwijnen, het melkveebedrijf dat hij samen met zijn ouders runt, nieuwe praktijkfaciliteiten voor studenten gebouwd. Afgelopen vrijdag werd de praktijkfaciliteit officieel geopend met een ludieke openingshandeling: een gipsplaat met letterlijk een voetafdruk van zowel de melkveehouder als de HAS.
Overig nieuws
6e editie van Summerschool ‘Varkens houden in 2025’ in aantocht >>
Partijen massaal achter Limburg paardenprovincie >>
Succesvolle train-de-trainercursus voor Keniaanse melkveehouders >>
Studentes doen onderzoek naar nieuw systeem van mestdrogen in de pluimveehouderij >>
Een andere of extra HAS Beats ontvangen?Je kunt kiezen uit de sectoren: Food, Plant, Dier en Leefomgeving.
Je account aanpassen kan altijd via 'Wijzig gegevens' onderaan deze HAS Beats Dier.
Agenda
Bedrijfskunde voor de Melkveehouderij >>
Aanvang: 20 okt 2015
Duur: 12 bijeenkomsten, 6 maanden
Sectorcursus Melkveehouderij >>
Aanvang: 11 nov 2015
Duur: 3 cursusdagen
Sectorcursus Varkenshouderij >>
Aanvang: voorjaar 2016
Duur: 3 cursusdagen
HAS Year Event >>
dinsdag 16 jun 2015: 13.00 - 18.00u
Horse Event >>
11 t/m 13 september 2015
Opleiding uitgelicht
Vervolg samenwerking tussen de HAS en Flynth
HAS Hogeschool lanceert 2 nieuwe bedrijfsopleidingen: ‘Bedrijfskunde voor de Melkveehouderij’ en ‘Bedrijfskunde voor de Varkenshouderij’. Naast de bestaande bedrijfsopleiding ‘Bedrijfskunde voor de Tuinbouw’ worden de drie opleidingen aangeboden binnen een samenwerking tussen HAS Hogeschool en Flynth adviseurs en accountants.
HAS in het nieuws
Serious Farming
Biggen in het kraamhok beginnen een week na de geboorte mondjesmaat met het opnemen van water. Deze eerste ervaring met het opnemen van drinkwater is cruciaal, maar vaak niet optimaal. Jasmijn Strous en Suzanne den Boef, twee studenten van HAS Hogeschool, presenteerden hun bevindingen tijdens het projectsymposium in Nistelrode.
Even voorstellen
Judith Roelofs
Iedere HAS Beats stellen we iemand van het team aan je voor. Deze keer is dit Judith Roelofs, vruchtbaarheidsdeskundige en een van de initiators van de nieuwe praktijkfaciliteiten van de HAS bij Hoeve Boveneind in Herwijnen.
www.haskennistransfer.nl
Tel: 088 - 890 3637
Volg ons op twitter Like ons op facebook Bekijk ons op LinkedIn Wijzig gegevens | Afmelden