Succesverhaal: Recycold en Daan van Vugt
In de retail is een enorme verschuiving gaande richting het online bestellen en laten bezorgen van artikelen, ook gekoelde producten. Dit laatste brengt een grote logistieke uitdaging met zich mee, onder meer omdat koelwagens heel duur zijn in gebruik. Daan van Vugt vond een oplossing voor dit probleem en startte er zijn eigen bedrijf mee: Recycold. Het begon allemaal met een beroepsopdracht voor online supermarkt Vershuys.
HAS Awards genomineerd in categorie Jong Talent: Michael Luesink
Michael Luesink wil bonen eten weer populair maken
Michael Luesink was voor hij naar HAS Hogeschool kwam al professioneel bezig met eten: hij werkte als chef in verschillende sterrenrestaurants. Bij Food Design & Innovation vond hij de goede combinatie tussen creativiteit en kennis over eten. Na onder meer een succesvolle beroepsopdracht bij Lamb Weston waar hij met medestudent Christoph Frank de Potato Dipping Experience ontwikkelde, is hij nu bezig zijn eigen concept BOON op de markt te zetten: een peulvruchtenconcept waarmee hij het eten van bonen van Nederlandse bodem weer populair wil maken.
Opleiding uitgelicht...
De bedrijfsopleiding Voedingsmiddelentechnologie
Naast de opleiding Voedingsmiddelentechnologie in het voltijdonderwijs biedt de HAS ook een deeltijdvariant aan. Deze bedrijfsopleiding richt zich op de chemische en biologische kant van voedingsmiddelen. Door middel van 16 afgeronde cursussen leren cursisten alles over de samenstelling, veiligheid en productieprocessen van voedingsmiddelen. Ook worden ze uitgedaagd om na te denken over nieuwe producten, waarbij smaak, houdbaarheid en verpakking in balans moeten zijn.
Nieuws
Ook 2e editie trendcollege over insectenketen populair
Op 25 maart kwamen Nederlandse en Belgische ondernemers met interesse voor de insectensector bij elkaar. Wegens het grote aantal aanmeldingen, het succes en de hoge waardering door de deelnemers van de eerste uitvoering van het trendcollege Kennismaking met de insectenketen organiseerde HAS Hogeschool in samenwerking met New Generation Nutrition (NGN) een 2e editie op 28 mei.
Ander nieuws
Post-hbo-cursus voor kwaliteitsmanagers Food gewaardeerd met 8,2 >>
'Eat & Meet' winnaar van de Innovation Award van Ondernemerslift+ >>
Maastrichtse student doet bij de HAS onderzoek naar Oral Nutrition Supplements >>
Agenda
HAS Year Event 2015 >>
dinsdag 16 jun 2015: 10:00 - 16.00u
Bedrijfsopleiding Voedingsmiddelentechnologie >>
Startdatum: 1 sept 2015
Duur: 2 jaar
Cursus Basis Microbiologie >>
Startdatum: 1 sept 2015
Duur: 3 maanden
Cursus Bakkerijtechnologie >>
Startdatum: 3 sept 2015
Duur: 5 maanden
Cursus Vleestechnologie >>
Startdatum: 3 sept 2015
Duur: 5 maanden
Cursus Zuiveltechnologie >>
Startdatum: 3 sept 2015
Duur: 5 maanden
Cursus Kwaliteit in Bedrijf>>
Startdatum: 3 sept 2015
Duur: 3 maanden
Cursus Basis Proceskunde >>
Startdatum: 3 sept 2015
Duur: 3 maanden
Quality and Business Improvement in Food >>
Startdatum: 29 sept 2015
Duur: 9 maanden
HAS in het nieuws
Food Packaging Award
Op vrijdag 10 april werd de 8e Bunzl Food Packaging Award uitgereikt aan HAS-studente Nina de Groot met haar concept Vlekkeloos. Dit jaar werd de Bunzl-opdracht uitgeschreven om een on the move verpakking te ontwerpen waarmee de consument een drankje en broodje eenvoudig mee kan nemen en zonder te knoeien kan consumeren.
Even voorstellen
Gerlinde van Santen
Wie zijn de adviseurs bij wie je terecht kunt met een onderzoeksvraag of die de studenten begeleiden bij een beroepsopdracht om de juiste resultaten te behalen? Iedere HAS Beats stellen we iemand van het team aan je voor. Deze keer is dit Gerlinde van Santen, cursusleider en adviseur op het gebied van voedingsmiddelentechnologie.
HAS Awards - Stem nu
Bekijk alle video's van de genomineerden voor de HAS Awards online op hasyearevent.nl. Breng je stem uit! Je kunt je via deze website ook aanmelden voor het HAS Year Event op 16 juni. Met onder meer Meike de Jong en Aalt Dijkhuizen.
Een andere of extra HAS Beats ontvangen?Je kunt kiezen uit de sectoren: Food, Plant, Dier en Leefomgeving. Je account aanpassen kan altijd via 'Wijzig gegevens' onderaan deze HAS Beats Food.
www.haskennistransfer.nl
Tel: 088 - 890 3637
Volg ons op twitter Like ons op facebook Bekijk ons op LinkedIn Wijzig gegevens | Afmelden