Succesverhaal
HAS en Natuurmonumenten tekenen intentieverklaring Empelse Waard
De Vereniging Natuurmonumenten ondersteunt het initiatief om Natuurgebied de Empelse Waard beschikbaar te stellen als praktijkleerbedrijf voor HAS Hogeschool. Het gebied, dat onderdeel is van natuurterrein de Maasuiterwaarden in Den Bosch, wordt onder andere ingezet voor onderzoek naar stad- en landrelaties en nieuwe verdienmodellen. Ook zullen HAS studenten het beheer gaan doen. Ter bekrachtiging van de samenwerking werd op 17 juni jl. bij HAS Hogeschool een intentieverklaring ondertekend.
Opleiding uitgelicht...
Nieuwe cursus Geo-informatie: in jouw praktijk
HAS Hogeschool start in november 2015 met de nieuwe bedrijfscursus ‘Geo-informatie: in jouw praktijk’. Met deze nieuwe cursus komt de HAS tegemoet aan de toenemende vraag naar kennis in een steeds complexer wordend werkveld. De cursus is bedoeld voor mensen die in de groene leefomgeving werken en op de hoogte gebracht willen worden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van geo-informatie.
Nieuws
HAS en Waarden van het Land verankeren waardengerichtheid in werkveld én onderwijs
HAS Hogeschool gaat samenwerken met het coöperatieve netwerk Atelier Waarden van het Land. Atelier Waarden van het Land is een zelfstandige stichting die samenwerkt met een aantal partners. De HAS is als enige kennisinstelling partner verbonden aan het netwerk. “Onze cursussen en sessies zijn erop gericht om naast alle aandacht in de agrofoodsector voor de economische en technologische aspecten ook andere, vooral mensgerichte waarden voor het voetlicht brengen. Dit hoort gewoon bij de transities die plaatsvinden in agro, voedsel en groen”, vertelt Ton Duffhues. Hij is directeur van Atelier Waarden van het Land en is van meet af aan bij de stichting betrokken.
Ander nieuws
Nieuwe cursus contractmanagement openbare ruimte >>
Resultaten uit onderzoek ooievaars gepresenteerd >>
Spelenderwijs leren in natuurspeelleerlandschap Hoppie's >>
Lustrum Landscape Design: It's a jungle out there!>>
Scholingstraject IBN Facilitair >>
Meer ontvangen?
Een andere of extra HAS Beats ontvangen?Je kunt kiezen uit de sectoren: Food, Plant, Dier en Leefomgeving. Je account aanpassen kan altijd via 'Wijzig gegevens' onderaan deze HAS Beats Leefomgeving.
Agenda
Open leergang Waardengericht Leiderschap>>
Startdata: 17 sept 2015
5 nov 2015
Duur: 6 bijeenkomsten
Cursus contractmanagement>>
Startdatum: 15 okt 2015
Duur: 3 maanden
Cursus Geo-informatie: in jouw praktijk >>
Start: nov 2015
Duur: 4 cursusdagen
Cursus Strategisch Beheer Openbare Ruimte >>
Startdatum: 14 jan 2016
Duur: 3 maanden
De ervaring van...
Student Kars ter Horst met het Bijenlint Bels Lijntje
Het is het langste bijenlint van Europa: het Bijenlint Bels Lijntje. Afgelopen december won het project een prijsvraag van Vitaal Leisure Landschap, een streeknetwerk dat actief is in het gebied rondom Tilburg. Kars ter Horst, student Toegepaste Biologie, werkte eraan mee. Hij liep namelijk in die periode stage bij Gemeente Tilburg in samenwerking met BION Food & Agriculture. Hoe kijkt Kars terug op zijn stage?
Even voorstellen
Lamiaâ Fareh
Wie zijn de adviseurs bij wie je terecht kunt met een onderzoeksvraag of die de studenten begeleiden bij een beroepsopdracht om de juiste resultaten te behalen? Iedere HAS Beats stellen we iemand van het team aan je voor. Deze keer is dit Lamiaâ Fareh, projectmanager voor verschillende opleiding in de domeinen leefomgeving en plant
HAS in het nieuws
Algen, hennep en kroos oplossing voor lege stallen
Algen, eendenkroos, zeewier, hennep en amandelpaddenstoelen. Een beetje boer uit Oss en omgeving gaat met déze producten aan de slag in plaats van met maïs of varkens. Het biedt wellicht economisch meer toekomstperspectief.
www.haskennistransfer.nl
Tel: 088 - 890 3637
Volg ons op twitter Like ons op facebook Bekijk ons op LinkedIn Wijzig gegevens | Afmelden