Succesverhaal
Onderzoek gebruik van led-verlichting bij algenkweek
LGem, het eerste Nederlandse bedrijf dat op commerciële schaal microalgen produceert met behulp van algenreactoren, heeft één algenreactor ter beschikking gesteld aan HAS Hogeschool. Studenten Milieukunde Rick Cox en Katrijn Klok onderzochten de commerciële haalbaarheid van led-verlichting voor algenkweek.
Opleiding uitgelicht
Plantenfysiologie start met module Fotosynthese
Bij HAS Hogeschool starten in september een flink aantal opleidingen en cursussen voor professionals. Eén van die opleidingen is Plantenfysiologie. De opleiding Plantenfysiologie geeft de cursisten de kennis en inzichten in de plantenfysiologie die nodig zijn om onderbouwde keuzes te maken in het optimaliseren van het teeltproces. De eerste module Fotosynthese start op 29 september.
Nieuws
Docenten in Rwanda lesgeven over aardappelteelt
Docent Erno Bouma van HAS Hogeschool ging samen met DLV-collega Harm Brinks naar Rwanda voor een train-de-trainerprogramma voor docenten die landbouwvakken geven op 4 Rwandese universiteiten. Het is onderdeel van een 4-jarig project van Nuffic waarin verschillende partijen samenwerken met als doel de aardappelketen in Rwanda een hogere waarde te geven.
Ander nieuws
Ondernemer in agrofood groeit met Grow Campus >>
ABN toegevoegd aan reeks partners Bedrijfskunde in de Tuinbouw >>
Krijg tot de helft van een opleiding vergoed met Excelleren in Brabant >>
Agenda
Opleiding Plantenfysiologie  >>
Startdatum: 29 sept 2015
Duur: vanaf 1 dag
Cursus Telen zonder daglicht >>
Startdatum: 29 sept 2015
Duur: 4 bijeenkomsten
Cursus Waterhuishouding >>
Startdatum: 3 nov 2015
Duur: 2 dagdelen
Open leergang Waardengericht Leiderschap >>
Startdatum: 5 nov 2015
Duur: 6 bijeenkomsten
HAS in het nieuws
Is cityfarming de akkerbouw van de toekomst?
Eenvandaag spreekt met Jasper den Besten, lector nieuwe teelsystemen van HAS Hogeschool in Den Bosch en met Geert Jeucken van Brightbox, het expertisecentrum voor meerlagenteelt in Venlo over  vertical farming.
Even voorstellen
Accountmanager Arjan van Steekelenburg
Wie zijn eigenlijk de docenten van de HAS die professionals uit het werkveld helpen zich verder te ontwikkelen via trainingen, cursussen en leertrajecten? Wie zijn de adviseurs bij wie je terecht kunt met een onderzoeksvraag of die de studenten begeleiden bij een bedrijfsopdracht om de juiste resultaten te behalen? In iedere HAS Beats stellen we iemand van het team aan je voor. Deze keer is dat Arjan van Steekelenburg, accountmanager bij het team Plant van HAS Hogeschool.
Een andere of extra HAS Beats ontvangen?Je kunt kiezen uit de sectoren: Food, Plant, Dier en Leefomgeving. Je account aanpassen kan altijd via 'Wijzig gegevens' onderaan deze HAS Beats Plant.
www.haskennistransfer.nl
Tel: 088 - 890 3637
Volg ons op twitter Like ons op facebook Bekijk ons op LinkedIn Wijzig gegevens | Afmelden