Succesverhaal
Hippische Monitor 2015
HAS Hogeschool presenteerde tijdens Horse Event op 11 september de Hippische Monitor 2015. Het rapport is samengesteld uit verschillende onderzoeken die HAS Hogeschool jaarlijks in samenwerking met een Trendpanel uitvoert. Inzicht in ruitergedrag is daarbij noodzakelijk. HAS Hogeschool brengt via het Nationaal Ruiteronderzoek 2014/2015 het ruitergedrag in beeld en onderzocht drijfveren, waarden, behoeften, oriëntatiegedrag en bestedingsgedrag.
Opleiding uitgelicht...
Bedrijfskunde voor de varkenshouderij
Thema’s als schaalvergroting, smart farming, overheidsbeleid, de veranderende wereldmarkt en in de melkveehouderij de afschaffing van het melkquotum zijn bekende en actuele thema’s binnen de veehouderij. Thema’s die op bedrijfsniveau invloed hebben. Van de veehouder wordt meer ondernemerschap en leiderschap verwacht. Vroeger was een veehouder de vakman die alles wist van de dieren in de stal. Nu is hij of zij manager, vakman en ondernemer in één: een veelvoud aan eisen wordt er verwacht.
Nieuws
Weer 5 nieuwe afstuderende Kennismakers
Bij HAS Hogeschool loopt elk half jaar een aantal Kennismakers rond. Kennismakers zijn studenten die via het speciale kennismakertraject afstuderen. In die periode zijn zij een belangrijke schakel tussen HAS Hogeschool en het bedrijfsleven. Ze leggen duurzame verbindingen en verstevigen het netwerk. Centraal staat daarbij dat ze iets kunnen betekenen voor studenten die iets in de dier- en veehouderijsector willen doen. Dit jaar zijn er voor het eerst geen 4 Kennismakers, maar 5.
Ander nieuws
Dier- en veehouderij student winnaar Battle of the Beef >>
Equithon Den Bosch bij HAS Hogeschool: 1ste paardenevenement over innovatie >>
Agenda
Bedrijfskunde voor de Varkenshouderij >>
Startdatum: 20 okt 2015
Duur: 6 maanden
Bedrijfskunde voor de Melkveehouderij >>
Startdatum:
regio Noord - 20 okt 2015
regio Zuid - 11 nov 2015
Duur: 6 maanden
Sectorcursus Pluimveehouderij >>
Startdatum: 6 nov 2015
Duur: 3 cursusdagen
Sectorcursus Melkveehouderij >>
Startdatum: 3 feb 2015
Duur: 3 cursusdagen
Leergang Management & Bedrijf >>
Startdatum: 16 feb 2015
Duur: 2 jaar
HAS in het nieuws
Waaierbeluchting bespaart kippenhouder 73 procent energie
De eigenaren van het scharrelkippenbedrijf Fladderfarm in Oirschot besparen met waaierbeluchting in hun volièrestal 73 procent energie. Daarnaast is de mest in de volière droger.
Dat schrijft Pluimveeweb. Peter van Agt, eigenaar van Fladderfarm, ontwikkelde samen met het Duitse bedrijf Fienhage een waaierbeluchtingssysteem voor mestdroging die is bedoeld voor zijn nieuwe volière.
Even voorstellen
Arjan Hoppenbrouwers
Wie zijn de adviseurs bij wie je terecht kunt met een onderzoeksvraag of die de studenten begeleiden bij een beroepsopdracht om de juiste resultaten te behalen? Iedere HAS Beats stellen we iemand van het team aan je voor. Deze keer is dat Arjan Hoppenbrouwers, sectormanager van het team Dier van HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen.

Een andere of extra HAS Beats ontvangen?Je kunt kiezen uit de sectoren: Food, Plant, Dier en Leefomgeving. Je account aanpassen kan altijd via 'Wijzig gegevens' onderaan deze HAS Beats Dier.

Ben jij afgestudeerde van HAS Hogeschool? Meld je dan nu aan bij de HAS Alumni Community >>.

www.haskennistransfer.nl
Tel: 088 - 890 3637
Volg ons op twitter Like ons op facebook Bekijk ons op LinkedIn Wijzig gegevens | Afmelden