Succesverhaal
Wethouder enthousiast over ecologische stadsvisie HAS-studenten
In opdracht van de gemeente ’s-Hertogenbosch kregen drie studenten van de opleiding Toegepaste Biologie de afstudeeropdracht een ecologische stadsvisie te ontwikkelen. Doel van deze visie is de stadsnatuur en de omliggende natuurgebieden met elkaar in verbinding te brengen, zodat flora en fauna elkaar kunnen versterken. Op 8 september presenteerden de studenten de visie aan een groep van dertig betrokkenen, onder wie stadsecoloog Johan Mees en Wethouder Jos van Son.
Opleiding uitgelicht
Expert Natuurgras leert je kwaliteit monitoren
Het gras hoeft niet altijd groener te zijn bij de buren, maar dan heb je wél vakkennis nodig. Voor een goede aanleg en effectief onderhoud van sportvelden/golfbanen moet je fundamentele kennis over grond, water en gras hebben. De opleiding Expert Natuurgras leert je hoe je kwaliteit kunt monitoren zodat je bij problemen de juiste maatregelen treft.
Achtergrond
Nieuw lectoraat Location Intelligence
HAS Hogeschool heeft per 1 oktober 2015 een nieuw lectoraat ingesteld: het lectoraat Location Intelligence met als lector Theo Thewessen. Het nieuwe lectoraat richt zich op de vraag hoe we in de domeinen agro, food en leefomgeving slim kunnen omgaan met alle data die we verzamelen. Steeds meer data worden hierbij gekoppeld aan een locatie, aan een ‘kaart’. Hierdoor zijn we in staat om slimme relaties te leggen en zo te komen tot betere, nieuwe en verrassende inzichten. Het lectoraat moet deze ontwikkelingen aanjagen en naar praktische vraagstukken vertalen voor het hbo.
nieuws
HAS Hogeschool verbreedt zich met nieuwe opleiding Nature, Leisure & Business >>
Jeroen Bos nieuwe directeur van HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen >>
HAS Hogeschool en Atelier Waarden van het Land slaan de handen ineen >>
Symposium ontwerpdidactiek: vruchtbare kennisuitwisseling tussen instellingen >>
Een andere of extra HAS Beats ontvangen?Je kunt kiezen uit de sectoren: Food, Plant, Dier en Leefomgeving. Je account aanpassen kan altijd via 'Wijzig gegevens' onderaan deze HAS Beats Leefomgeving.
Agenda
Waterkwaliteit & Zuivering >>
Startdatum: 7 jan 2016
Duur: 5 lesdagen
Strategisch Beheer Openbare Ruimte >>
Startdatum: 21 jan 2016
Duur: 3 maanden
Leefomgeving Event 2016 >>
4 februari 2016
13.00 - 18.00 uur
Leergang Management en Bedrijf >>
Startdatum: 16 feb 2016
Duur: 2 jaar
Milieu & Ruimtelijke ordening >>
Startdatum: 25 feb 2016
Duur: 4 lesdagen
HAS in het nieuws
Brabant Bekijken: BHIC in een infographic
Infographics en datavisualisatie duiken steeds vaker op. Bij archieven zie je dat nog niet zo vaak maar gelukkig heeft het BHIC (voor even) Harm Kersten in huis. Harm zit nu in het tweede jaar van zijn studie Geo Media & Design op HAS Hogeschool en loopt stage bij het BHIC. In een persoonlijke blog stelt hij zich voor. 

Bekijk ook onze bedrijfsopleiding Geo informatie: in jouw praktijk >>
Even voorstellen
Paul van der Donk
Wie zijn eigenlijk de docenten van de HAS die professionals uit het werkveld helpen zich verder te ontwikkelen via trainingen, cursussen en leertrajecten? Wie zijn de adviseurs bij wie je terecht kunt met een onderzoeksvraag of die de studenten begeleiden bij een bedrijfsopdracht om de juiste resultaten te behalen? Regelmatig stellen we iemand van het team aan je voor. Deze keer is dat docent Paul van der Donk.
Save the date!
Leefomgeving Event
Thema? Natuur als economische drager
Wanneer? Donderdag 4 februari 2016 van 13.00-18.00 uur
Waar? HAS Hogeschool Den Bosch
www.haskennistransfer.nl
Tel: 088 - 890 3637
Volg ons op twitter Like ons op facebook Bekijk ons op LinkedIn Wijzig gegevens | Afmelden