Succesverhaal 
Rabobank al jaren sleutelpartner van de HAS
Via HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen draait in de regio Noord- en Zuid-Holland op dit moment de 2e editie van de bedrijfsopleiding Bedrijfskunde voor de Tuinbouw. In 2016 gaat deze opleiding voor ondernemers en bedrijfsleiders nog eens van start. Het is een succesvolle opleiding waar Rabobank Nederland een belangrijke partner van is. Maar de samenwerking tussen de HAS en de Rabobank gaat verder dan dat. Sterker nog, de Rabobank is al sinds jaar en dag verweven met allerlei activiteiten van HAS Hogeschool.
Opleiding uitgelicht
Toegepast onderzoek in de plantaardige sector
Innovaties zijn de basis van de succesvolle Nederlandse land- en tuinbouw. Ieder nieuw idee moet worden uitgeprobeerd en onderzocht om te zien in hoeverre het bijdraagt aan de verhoging van de opbrengst of de kwaliteit van het product. Maar hoe doe je nu gedegen onderzoek, waar moet je op letten, waar moet je rekening mee houden? Op 20 januari 2016 start de nieuwe cursus Toegepast Onderzoek in de Plantaardige sector.
Interview
Manager van BrightBox: Marjolein de Bruin
Sinds begin 2015 doen HAS Hogeschool, Botany en Philips Horticulture LED Solutions samen onderzoek naar meerlagenteelt in de BrightBox: een hypermoderne tuinbouwfaciliteit op de Brightlands Greenport Venlo. In het onderwijs- en onderzoekscentrum kunnen alle factoren die de groei van een plant bepalen (licht, lucht, temperatuur, voeding, water en grond) gestuurd worden. BrightBox wordt gerund door Marjolein de Bruin. Tijd om eens nader met haar kennis te maken.
Nieuws
Dutch Agri Food Week: grote rol voor HAS in Noordoost-Brabant én Noord-Limburg >>
Jeroen Bos nieuwe directeur HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen>>
Nieuwe hightech kas bij HAS Hogeschool geopend >>
Lectoren Herman Peppelenbos en Jasper den Besten houden inaugurele rede >>



Een andere of extra HAS Beats ontvangen?Je kunt kiezen uit de sectoren: Food, Plant, Dier en Leefomgeving. Je account aanpassen k
an altijd via 'Wijzig gegevens' onderaan deze HAS Beats Plant.

Ben jij afgestudeerde van HAS Hogeschool?
Meld je dan nu aan bij de HAS Alumni Community >>


Agenda

Cursus Agrifood: Go2market
Meer informatie volgt.
Blijf op de hoogte! >>

Toegepaste onderzoek in de plantaardige sector >>
Startdatum: 20 januari 2016
Duur: 2 dagen
Management en bedrijf >>
Startdatum: 16 februari 2016
Duur: 2 jaar
Telen zonder daglicht >>
Startdatum: 16 februari 2016
Duur: 4 bijeenkomsten
Bedrijfskunde voor de Tuinbouw>>
Startdatum: 2016
Duur: 12 bijeenkomsten
Even voorstellen
Nathalie Roefs
Wie zijn eigenlijk de docenten van de HAS die professionals uit het werkveld helpen zich verder te ontwikkelen via trainingen, cursussen en leertrajecten? Wie zijn de adviseurs bij wie je terecht kunt met een onderzoeksvraag of die de studenten begeleiden bij een bedrijfsopdracht om de juiste resultaten te behalen? In iedere HAS Beats stellen we iemand van het team aan je voor. Deze keer is dat Nathalie Roefs, adviseur bedrijfsopleidingen.
Minor Wereldwijde Voedseldialoog
Studenten ontwikkelen voor Petit Veggie mini-asperges in een potje
Zelfgekweekte mini-asperges uit een potje. Dat was één van de 12 innovatieve vraagstukken waar studenten van HAS Hogeschool aan werkten tijdens de minor Wereldwijde Voedseldialoog die eind augustus van start ging in samenwerking met het Transitieteam Brabantse Agrofood.
HAS in het nieuws
Folie helpt tegen onkruid in boomteelt
Zowel zwart afbreekbare als reguliere zwarte landbouwfolie helpt goed om de opkomst van onkruid te onderdrukken bij zomer- en winterstek in de boomteelt. Dat blijkt na onderzoek van de HAS in Den Bosch, waartoe de ZLTO opdracht heeft gegeven. Volgens Wouter Staats werkt de afbreekbare folie net zo goed als reguliere landbouwfolie.
www.haskennistransfer.nl
Tel: 088 - 890 3637
Volg ons op twitter Like ons op facebook Bekijk ons op LinkedIn Wijzig gegevens | Afmelden