HAS did it
Studenten helpen NSFO rotkreupel te bestrijden
Sinds februari 2014 werkt HAS Hogeschool samen met de NSFO (Nederlandse schapen- en geitenfokkersorganisatie) aan de bestrijding van rotkreupel bij schapen en voorlichting daarover aan schapenhouders. Het project heet ‘Rotkreupel succesvol bestrijden’ en wordt gefinancierd door het Centre of Expertise Dier. In juni 2015 is het project verlengd tot 2019. Binnen het project zijn al verschillende beroepsopdrachten uitgevoerd.
Opleiding uitgelicht
Opleidingen werken samen op praktijkfaciliteit melkvee
Studenten Dier- en veehouderij, Toegepaste Biologie, Bedrijfskunde en agribusiness en Geo Media & Design werken samen aan projecten op de praktijkfaciliteit Hoeve Boveneind in Herwijnen. Sinds begin dit jaar wordt er les gegeven waarbij de studenten de theorie meteen kunnen toepassen in de praktijk en vice versa. Ook kunnen de studenten op verschillende niveaus onderzoek doen waarbij ze zowel data kunnen verzamelen én analyseren. De praktijkfaciliteit voor melkvee is gevestigd op melkveebedrijf Hoeve Boveneind.
Interview
Trudy van Megen van Feed Design Lab
De diervoedersector vernieuwen en verduurzamen. Dat is de ambitie van Feed Design Lab in Wanssum. Dit doet het lab via samenwerken met partners in haar netwerk, door het opzetten en uitvoeren van innovatieve projecten, het beschikbaar stellen van een proeffabriek voor onderzoek en door educatie: het lab is een leerfabriek waar trainingen en opleidingen kunnen worden verzorgd. HAS Hogeschool is één van de founding fathers van Feed Design Lab. Het lab sloot recent een samenwerkingsovereenkomst met de vestiging van de HAS in Venlo om partnerbedrijf te worden.
nieuws
Rapport 'Feiten en cijfers gezelschapsdierensector 2015' afgerond >>
Terugblik op 4 jaar lectoraat Duurzame Veehouderijketens >>
Onderzoek door studenten: 'Hoe loeit een tevreden koe?' >>
Agenda

Bedrijfsopleiding management en bedrijf >>
startdatum: 16 feb 2016
duur: 2 jaar

Cursus Agrifood: Go2Market>>
Startdatum: 18 feb 2016
Duur: 2 dagen
Sectorcursus Melkveehouderij >>
Startdatum: 11 mei 2016
Duur: 3 cursusdagen
Sectorcursus Varkenshouderij >>
Startdatum: najaar 2016
Duur: 3 cursusdagen
Sectorcursus Pluimveehouderij >>
Startdatum: nov 2016
Duur: 3 cursusdagen
HAS in het nieuws
"Kontencontrole"
Een goede start is belangrijk om de jonge kalveren gezond te houden en goed te laten groeien. Gerie Pouwels legt haar motivatie uit en laat zien hoe zij hun kalveren een 4 sterren verzorging bieden.
Kijk mee naar de 3 tips van Gerie.
Even voorstellen
Pieter Vereecken
Wie zijn de adviseurs bij wie je terecht kunt met een onderzoeksvraag of die de studenten begeleiden bij een beroepsopdracht om de juiste resultaten te behalen? Iedere HAS Beats stellen we iemand van het team aan je voor. Deze keer is dit Pieter Vereeken, docent bedrijfseconomie.
AAN- EN AFMELDEN

Een andere of extra HAS Beats ontvangen?Je kunt kiezen uit de sectoren: Food, Plant, Dier en Leefomgeving. Je account aanpassen kan altijd via 'Wijzig gegevens' onderaan deze HAS Beats Dier

 

ALUMNUS?
Ben jij afgestudeerde van HAS Hogeschool? Meld je dan nu aan bij de HAS Alumni Community >>.
www.haskennistransfer.nl
Tel: 088 - 890 3637
Volg ons op twitter Like ons op facebook Bekijk ons op LinkedIn Wijzig gegevens | Afmelden