Succesverhaal
Boon wil het eten van bonen weer populair maken
Tijdens zijn 4e jaar Food Design & Innovation ontwikkelde Michael Luesink BOON: een concept waarmee hij het eten van bonen van Nederlandse bodem weer populair wil maken. Recent startte de marktintroductie: BOON is sinds een paar weken verkrijgbaar bij Albert Heijn.
Achtergrond
HAS ConsumerLAB: klant betrekken bij ontwikkeling en verkoop producten
“Wil je als ondernemer succesvol innoveren en waarde creëren, dan moet je je klant heel goed kennen en begrijpen.” Harry van Delft, initiatiefnemer van het HAS ConsumerLAB, is ervan overtuigd dat ondernemers de kans op succes van marktintroducties kunnen vergroten, wanneer ze hun klant in een vroeg stadium betrekken bij de ontwikkeling, marketing en verkoop van hun producten en diensten. En dat kan vanaf nu in het HAS ConsumerLAB.
Opleiding uitgelicht
Go-to-Market in AgriFood
Het introduceren van innovaties op de markt is een proces dat niet altijd over rozen gaat. Ook veel ondernemers in de AgriFood zoeken naar de juiste manier om hun ideeën en innovaties succesvol naar de markt te brengen. HAS Hogeschool en adviesbureau Berenschot hebben hun krachten gebundeld om ondernemers in een tweedaagse cursus te leren hoe ze dit kunnen aanpakken. De cursus vindt plaats op 18 februari en 3 maart 2016 in Den Bosch.
Nieuws
Food Design & Innovation krijgt nieuwe naam:
Food Innovation
Food Design & Innovation wordt per 1 september 2016 Food Innovation! Waarom? Deze nieuwe naam dekt de inhoud van de opleiding beter. Het omvat de hele breedte van de opleiding: het ontwikkelen van volledige en innovatieve concepten. De naam Food Innovation past perfect bij alle drie de afstudeerrichtingen: Food & Design, Packaging & Design en Marketing & Business.
Ander nieuws
Studenten en alumni Food Design & Innovation succesvol op Horecava >>
Bijen in het onderwijs:“Bijenteelt zit in alle schakels in agrofoodketen” >>
Podium E-nummers: consumenten voorlichten over noodzaak additieven in voeding >>
Agenda
HAS Food Experience 2016>>
dinsdag 2 feb 2016: 12.00 - 18.30u
Proefles conceptontwikkeling tijdens HAS Food Experience >>
Datum: 2 feb 2016
Edible Insect Workshop in English>>
Datum: 18 feb 2016
Tijd: 09.30 - 17.30 uur
Cursus Kennismaking met Voedselmiddelentechnologie>>
Aanvangsdatum: 15 feb 2016
Duur: 3 maanden
Cursus Conceptontwikkeling Food>>
Aanvangsdatum:23 feb 2016
Duur: 5 maanden
Trendcollege Kennismaking met de insectenketen>>
Datum: 15 maart 2016
16.00 - 20.00 uur
HAS in het nieuws
"Familiebedrijf pakt voedselverspilling aan"
Cateraar Hutten gaat voedselverspilling tegen met de Verspillingsfabriek. In deze fabriek zal een verwerking plaatsvinden van voedselresten tot sauzen en soepen. Door middel van dit project wil directeur en eigenaar Bob Hutten (49) voedselverspilling aanpakken in Nederland. Hij werkt onder meer samen met HAS Hogeschool en Wageningen University.
Gratis proefles
Conceptontwikkeling Food
Tijdens de HAS Food Experience 2016 op 2 februari 2016 presenteren wij graag de cursus Conceptontwikkeling Food door middel van een proefles. Schrijf je vrijblijvend in en blijf op de hoogte over deze proefles.
Even voorstellen
Linda Bonte
Wie zijn de adviseurs bij wie je terecht kunt met een onderzoeksvraag of die de studenten begeleiden bij een beroepsopdracht om de juiste resultaten te behalen? Iedere HAS Beats stellen we iemand van het team aan je voor. Deze keer is dat Linda Bonte, senior adviseur bij HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen voor alles wat met ingrediënten en vleestechnologie te maken heeft.
Een andere of extra HAS Beats ontvangen?Je kunt kiezen uit de sectoren: Food, Plant, Dier en Leefomgeving. Je account aanpassen kan altijd via 'Wijzig gegevens' onderaan deze HAS Beats Food.

Ben jij afgestudeerde van HAS Hogeschool? Meld je dan nu aan bij de HAS Alumni Community >>.
www.haskennistransfer.nl
Tel: 088 - 890 3637
www.has.nl
Volg ons op twitter Like ons op facebook Bekijk ons op LinkedIn Wijzig gegevens | Afmelden