Leefomgeving Event 4 februari 2016
Meld je aan voor het HAS Leefomgeving Event!
Tijdens het HAS Leefomgeving Event laten we zien op welke verrassende manieren de natuur ons ter dienst staat. En welke verschillende ecosysteemdiensten ons helpen. Binnen het centrale thema 'natuur als economische drager' bieden we diverse workshops aan waarin dit thema volledig tot bloei komt.
Aanmelden kan nog via deze link.

HAS Hogeschool organiseert op 4 februari tijdens het HAS Leefomgeving Event ook een brainstormsessie over bodem, onderzoek en beheer hiervan. Aanmelden voor deze brainstormsessie kan alleen door een e-mail te sturen naar m.groffen@has.nl.
Succesverhaal
Studenten richten schoolplein basisschool opnieuw in
Studenten van de opleiding Management van de Leefomgeving van HAS Hogeschool waren vorig jaar voor hun afstuderen betrokken bij de herinrichting van het schoolplein van Basisschool Meander in Den Bosch. Door de verhuizing van de onderbouw naar de bovenbouwlocatie was het schoolplein niet meer geschikt voor alle kinderen. Om ervoor te zorgen dat de kinderen van alle groepen voortaan gebruik kunnen maken van het schoolplein, gingen de studenten aan de slag met dit project. Zij deden dit op een bijzondere manier: via hun eigen fictieve ontwerpbureau TONE.
Opleiding uitgelicht
Cursus Contractmanagement
De diversiteit aan contracten wordt groter en de interne kwaliteitsborging bij bedrijven en instellingen wordt belangrijker. Ook treedt er een verschuiving van verantwoordelijkheden van de opdrachtgever naar de opdrachtnemer en van eigenaren van de openbare ruimte naar gebruikers. Durf je als opdrachtgever de regie uit handen te geven? En weet je zeker dat je de kwaliteit krijgt die je wilt?
Ander nieuws
Studenten doen via Living Lab Biobased Brazil onderzoek naar afvalwater >>
Bijen in het onderwijs: “Bijenteelt zit in alle schakels in agrofoodketen” >>
Insectencongres: 'Insecten, het voedsel van de toekomst' >>
Studenten maken binnen milieuminor plan voor Green Office >>
Agenda
Cursus Agrifood: Go2Market >>
Aanvangsdatum: donderdag 18 feb 2016
Duur: 2 dagen
Cursus optimale vitaliteit en kwaliteit van de grasmat >>
Aanvangsdatum: 2 mrt 2016
Duur: 4 bijeenkomsten
Cursus Milieu en Ruimtelijke Ordening >>
Datum: 3 mrt 2016
Duur: 4 lesdagen
Cursus Bodem en Grondwaterbeheer >>
Aanvangsdatum: 7 apr 2016
Duur: 5 lesdagen
Digitale data in de leefomgeving >>
Aanvangsdatum: 26 mei 2016
Duur: 3 cursusdagen
HAS in het nieuws
"Samen delen wij één doel: maximale duurzaamheid”
HAS Hogeschool zet flinke stappen op weg naar verduurzaming van haar gebouw. Een traject dat nog tot het eind van dit jaar in fases wordt uitgerold. De ingebruikname van een eigen KWO-systeem in februari betekent een grote sprong vooruit. Hiervoor werkt HAS Hogeschool nauw samen met Hydreco. Met een duurzaam en comfortabel energiesysteem als resultaat.
Even voorstellen
Monique de Knegt
Wie zijn eigenlijk de docenten van de HAS die professionals uit het werkveld helpen zich verder te ontwikkelen via trainingen, cursussen en leertrajecten? Wie zijn de adviseurs bij wie je terecht kunt met een onderzoeksvraag of die de studenten begeleiden bij een bedrijfsopdracht om de juiste resultaten te behalen? Regelmatig stellen we iemand van het team aan je voor. Deze keer is dat Monique de Knegt, senior adviseur bij HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen op het gebied van leefomgeving.
Een andere of extra HAS Beats ontvangen?Je kunt kiezen uit de sectoren: Food, Plant, Dier en Leefomgeving. Je account aanpassen kan altijd via 'Wijzig gegevens' onderaan deze HAS Beats Leefomgeving.

Ben jij afgestudeerde van HAS Hogeschool? Meld je dan nu aan bij de HAS Alumni Community >>.
www.haskennistransfer.nl
Tel: 088 - 890 3637
www.has.nl
Volg ons op twitter Like ons op facebook Bekijk ons op LinkedIn Wijzig gegevens | Afmelden