Succesverhaal
Studenten onderzoeken activiteitenmeters voor koeien
HAS Hogeschool heeft de afgelopen jaren een aantal beroepsopdrachten uitgevoerd voor Nedap, een Nederlands technologiebedrijf dat elektronische systemen ontwikkelt voor onder meer de veehouderij. Zo werd er onder meer onderzoek gedaan naar activiteitenmeters om de poten en hals van koeien. Deze meters hebben in eerste instantie als doel te detecteren wanneer een koe tochtig is, maar ook kunnen ze breder ingezet worden zoals bij het monitoren van dierenwelzijn.
Opleiding uitgelicht
Cursus varkensvoeding
Voer is veruit de grootste kostenpost op varkensbedrijven. Een uitgebalanceerd rantsoen of voerpakket tegen een scherpe prijs is van grote invloed op het bedrijfsrendement. Samen met jouw adviseur bepaal je welke voersoorten je op jouw bedrijf inzet. Om een kritische gesprekspartner te zijn voor jouw voeradviseur en een grotere rol te spelen bij de samenstelling van de rantsoenen en het voerpakket is het noodzakelijk dat je kennis hebt van de veevoergrondstoffen, de voertechniek, de voermarkt, de voerbehoefte en de vertering van voer door varkens.

Interview
Studente Toegepaste Biologie Mavelly Velandia kwam van Bonaire naar Nederland
Hoewel het hier in Nederland voorlopig nog geen zomer is, kreeg de HAS in Den Bosch op 17 maart toch alvast even de zon in huis. Een groep scholieren van middelbare school Liseo Boneriano op Bonaire bezocht de HAS. Initiator van het bezoek was HAS-studente Mavelly Velandia. Zij woonde haar hele leven op het eiland Bonaire en was altijd al gek op dieren. Ze studeert sinds september Toegepaste Biologie in Den Bosch.
Ander nieuws
Duurzame ontwikkeling centraler in 7e editie leergang Waardengericht Leiderschap >>
Insectencongres: 'Insecten, het voedsel van de toekomst' >>
HAS Consumerlab officieel gestart: proeftuin voor ondernemers >>
Bijen in het onderwijs: “Bijenteelt zit in alle schakels agrofoodketen” >>
Agenda
Cursus Varkensvoeding >>
Aanvangsdatum: 5 april 2016
Duur: 2 dagen
Open leergang Waardengericht Leiderschap >>
Aanvangsdatum: 14 april 2016
Duur: 5 bijeenkomsten
Sectorcursus Melkveehouderij >>
Aanvangsdatum: 12 okt 2016
Duur: 3 cursusdagen
Sectorcursus Pluimveehouderij >>
Aanvangsdatum: 4 nov 2016
Duur: 3 cursusdagen
Sectorcursus Varkenshouderij  >>
Aanvangsdatum: 9 nov 2016
Duur: 3 cursusdagen
Even voorstellen
Rik de Vries
Wie zijn eigenlijk de docenten van de HAS die professionals uit het werkveld helpen zich verder te ontwikkelen via trainingen, cursussen en leertrajecten? Wie zijn de adviseurs bij wie bedrijven terecht kunnen met een onderzoeksvraag of die de studenten begeleiden bij een beroepsopdracht om de juiste resultaten te behalen? Regelmatig stellen we iemand van het team aan je voor. Deze keer is dat Rik de Vries, Junior Adviseur bij het team Dier én team Bedrijfsopleidingen van HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen.
HAS in het nieuws
‘Superboer’ René Vermunt speelt hoofdrol in nieuwe online gamen
René Vermunt is in het dagelijks leven melkveehouder maar sinds donderdagmiddag is hij de hoofdrolspeler van een nieuwe online game. Sterker nog, het spel ‘Superboer’ is volledig gebaseerd op de stal van Vermunt. Het spel houdt precies bij hoeveel melk zijn koeien iedere dag geven, aan de spelers de uitdaging om de beste koeien te kopen.
Een andere of extra HAS Beats ontvangen?Je kunt kiezen uit de sectoren: Food, Plant, Dier en Leefomgeving. Je account aanpassen kan altijd via 'Wijzig gegevens' onderaan deze HAS Beats Dier.

Ben jij afgestudeerde van HAS Hogeschool? Meld je dan nu aan bij de HAS Alumni Community >>.
www.haskennistransfer.nl
Tel: 088 - 890 3637
www.has.nl
Volg ons op twitter Like ons op facebook Bekijk ons op LinkedIn Wijzig gegevens | Afmelden