|
|
Janneke Pieters zet liefde voor brouwen om in brewpub ‘Brouwerij Boegbeeld’ |
|
|
|
|
|
|
|
Een vrouw die brouwt. Dat is afgestudeerde Food Design & Innovation Janneke Pieters. En dat niet alleen. Samen met vriendin Mary-jane Snelders begint zij een brewpub in de nog te ontwikkelen hotspot De Tramkade op het terrein van de voormalige mengvoederfabriek De Heus in Den Bosch. Maar het begon allemaal in het vierde jaar van haar opleiding tijdens het project eigenheid. Ze ontwikkelde toen haar eerste biertje: een tripel speciaalbier voor stoere vrouwen met onder meer rode peper en puntpaprika, walnoten en honing. Haar passie voor het brouwen was geboren. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NIEUW! Blog HAS Voedseldialoog |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kennismaking MVO in Food |
|
|
|
|
|
|
|
En nu aan de slag met MVO... maar hoe? Deze vraag komt steeds vaker bij de kwaliteitsmanager in de voedingsmiddelenindustrie terecht. De industrie is verantwoordelijk voor het produceren en verwerken van onze voeding. Om deze reden heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) voor deze branche alles te maken met verantwoord inkopen van grondstoffen, duurzame productie, gezonde voeding en voedselveiligheid. Maar, waar begin je? Deze cursus geeft je de handvaten. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jac Giesen |
|
|
|
|
|
|
|
Wie zijn eigenlijk de docenten van de HAS die professionals uit het werkveld helpen zich verder te ontwikkelen via trainingen, cursussen en leertrajecten? Wie zijn de adviseurs bij wie bedrijven terecht kunnen met een onderzoeksvraag of die de studenten begeleiden bij een beroepsopdracht om de juiste resultaten te behalen? Regelmatig stellen we iemand van het team aan je voor. Deze keer is dat Jac Giesen, docent van verschillende bedrijfskundige vakken bij de voltijd foodopleidingen en cursusleider bij HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stagiaire Oerlemans Packaging vindt oplossing voor Mosh Moah |
|
|
|
|
|
|
|
Stagiaire Linda Denissen, student Food Packaging aan de HAS Hogeschool, is samen met Oerlemans Packaging en de afdeling R&D tot een oplossing gekomen voor het MOSH MOAH probleem. MOSH en MOAH zijn minerale oliën die vanuit karton in levensmiddelen kunnen migreren en hierdoor schadelijk zijn voor de gezondheid. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Een andere of extra HAS Beats ontvangen?Je kunt kiezen uit de sectoren: Food, Plant, Dier en Leefomgeving. Je account aanpassen kan altijd via 'Wijzig gegevens' onderaan deze HAS Beats Food.
Ben jij afgestudeerde van HAS Hogeschool? Meld je dan nu aan bij de HAS Alumni Community >>.
|
|
|
|
|