Succesverhaal
Janneke Pieters zet liefde voor brouwen om in brewpub ‘Brouwerij Boegbeeld’
Een vrouw die brouwt. Dat is afgestudeerde Food Design & Innovation Janneke Pieters. En dat niet alleen. Samen met vriendin Mary-jane Snelders begint zij een brewpub in de nog te ontwikkelen hotspot De Tramkade op het terrein van de voormalige mengvoederfabriek De Heus in Den Bosch. Maar het begon allemaal in het vierde jaar van haar opleiding tijdens het project eigenheid. Ze ontwikkelde toen haar eerste biertje: een tripel speciaalbier voor stoere vrouwen met onder meer rode peper en puntpaprika, walnoten en honing. Haar passie voor het brouwen was geboren.
NIEUW! Blog HAS Voedseldialoog
Lector Annet Roodenburg gaat via blog in dialoog over voeding en gezondheid
HAS Voedseldialoog is de gloednieuwe blog van lector Annet Roodenburg. Via interviews met spelers uit de voedselketen wil zij een dialoog opzetten op het gebied van voeding en gezondheid. Op HAS Voedseldialoog houdt Annet interviews met spelers uit de breedte van de voedselketen en creëert zo een leercurve. 2 vragen staan centraal: hoe zit de voedselketen in elkaar? En: hoe draagt jouw bedrijf of instelling bij aan een gezonder voedselaanbod? In deze video vertelt Annet meer over waarom zij deze blog startte.

Opleiding uitgelicht
Kennismaking MVO in Food
En nu aan de slag met MVO... maar hoe? Deze vraag komt steeds vaker bij de kwaliteitsmanager in de voedingsmiddelenindustrie terecht. De industrie is verantwoordelijk voor het produceren en verwerken van onze voeding. Om deze reden heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) voor deze branche alles te maken met verantwoord inkopen van grondstoffen, duurzame productie, gezonde voeding en voedselveiligheid. Maar, waar begin je? Deze cursus geeft je de handvaten.
nieuws
Oud-profvoetballer Maurice Graef geeft gastles over zijn project KERNgezond >>
Studenten leren belangrijke lessen tijdens College Tour van Waarden van het Land >>
Verticaal kruiden kweken: prototype Vertifood in de hal van HAS Hogeschool >>
HAS Consumerlab officieel gestart: proeftuin voor ondernemers >>
Hoogleraar Poiesz op het Marketingpodium: “Consumenten zijn niet zo grillig” >>
Spongecake Quick&Easy grote hit op Food Experience 2016 >>
Agenda
Cursus Voedselveiligheid >>
Aanvangsdatum: 26 april 2016
Duur: 3 maanden
Cursus Procesontwikkeling >>
Aanvangsdatum: 26 april 2016
Duur: 3 maanden
Proefles bedrijfsopleiding voedingsmiddelentechnologie >>
Datum: 28 april 2016
Tijd: 18.00 - 21.00 u
Proefles Conceptontwikkeling >>
Datum: 12 mei 2016
Tijd:  18.00 - 20.00 u
Trendcollege Blue Economy >>
Datum: 18 mei 2016
Tijd:13.30 - 17.30 u
Podium over suiker >>
Datum: 26 mei 2016
Tijd: 14.00 - 16.30 uur
City Food & Filmfestival >>
Locatie: Verkadefabriek, 's-Hertogenbosch
Data: 18 - 22 mei 2016
Even voorstellen
Jac Giesen
Wie zijn eigenlijk de docenten van de HAS die professionals uit het werkveld helpen zich verder te ontwikkelen via trainingen, cursussen en leertrajecten? Wie zijn de adviseurs bij wie bedrijven terecht kunnen met een onderzoeksvraag of die de studenten begeleiden bij een beroepsopdracht om de juiste resultaten te behalen? Regelmatig stellen we iemand van het team aan je voor. Deze keer is dat Jac Giesen, docent van verschillende bedrijfskundige vakken bij de voltijd foodopleidingen en cursusleider bij HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen.
HAS in het nieuws
Stagiaire Oerlemans Packaging vindt oplossing voor Mosh Moah
Stagiaire Linda Denissen, student Food Packaging aan de HAS Hogeschool, is samen met Oerlemans Packaging en de afdeling R&D tot een oplossing gekomen voor het MOSH MOAH probleem. MOSH en MOAH zijn minerale oliën die vanuit karton in levensmiddelen kunnen migreren en hierdoor schadelijk zijn voor de gezondheid.
Een andere of extra HAS Beats ontvangen?Je kunt kiezen uit de sectoren: Food, Plant, Dier en Leefomgeving. Je account aanpassen kan altijd via 'Wijzig gegevens' onderaan deze HAS Beats Food.

Ben jij afgestudeerde van HAS Hogeschool? Meld je dan nu aan bij de HAS Alumni Community >>.
www.haskennistransfer.nl
Tel: 088 - 890 3637
www.has.nl
Volg ons op twitter Like ons op facebook Bekijk ons op LinkedIn Wijzig gegevens | Afmelden