HAS Venlo gaat komend jaar de eerste diploma’s uitreiken. Echt een mijlpaal. Dat kan niet zonder de intensieve en positieve samenwerking met jullie, het regionale bedrijfsleven. Door veel naar buiten te kijken, door “buiten” naar binnen te laten kijken, door samen te zoeken naar voorlopers en cross-overs, proberen we mee te werken aan de ontwikkeling en innovatie in ons domein. Dank voor alle enthousiasme, ondersteuning, hulp en kritische noten van jullie kant daarbij.
Fijne feestdagen en veel inspiratie, wijsheid en geluk in 2017!
    

HAS Hogeschool beste hogeschool van Nederland!
Niet alleen is de cirkel rond met onze eerste gediplomeerden dit jaar, ook de uitkomst van het onderzoek van Elsevier is iets om trots op te zijn:
Uit het onderzoek ‘Beste studies’ van Elsevier komt HAS Hogeschool als beste hogeschool van Nederland naar voren! Van de 10 opleidingen van HAS Hogeschool die beoordeeld werden, kregen 7 een bovengemiddeld oordeel van de eigen studenten. Elsevier en onderzoeksinstituut ResearchNed deden het onderzoek dit jaar voor de 22e keer.
Lees meer >>

    

Bezige bijen
Ongeveer twee jaar staan er nu bijenkasten op het terrein van HAS Venlo. Wat een leuk extraatje leek, groeit uit tot een multi-disciplinair en veelzijdig project. We maken vloeibare honing en een smeuïge variant met kaneel, die we inmiddels als relatiegeschenk inzetten. We maken kaarsen van de bijenwas. Honingdrop en honingkoek kan ook iedereen nog bedenken, maar op dit moment staan twee grote flessen na te gisten en hopen we in februari onze eerste mede (= honingwijn) te kunnen schenken en proeven. Daarna gaan we proberen honinglikeur te maken. Bijen en honing leveren voor alle opleidingen interessante thema’s op: Food Innovation kan op zoek naar nieuwe concepten en recepten, bij Toegepaste Biologie doen we onderzoek naar de klimaatomstandigheden in de kast mbv sensoren en bij Bedrijfskunde en International Farm Management kunnen studenten aan de slag met onderzoek naar de afzetmarkt. 

    

Stages Food Innovation: creatieve meerwaarde in de volle breedte!
Zoals verwacht waren de oriëntatiestages en de projectstages in binnen- en buitenland ook afgelopen periode weer zo breed en zo creatief als de opleiding zelf! Conceptontwikkeling, onderzoek, productontwikkeling, evenementenorganisatie, food marketing… Bij boeren, voedingsmiddelenindustrie, belangenorganisaties, reclamebureaus, retailers, food servicebedrijven en een ziekenhuis… Allemaal ervoeren zij de creatieve meerwaarde van onze meerwaardercreators! Kiki de Bruin liep bijvoorbeeld stage bij De Gerdeneer (een nieuw merk/concept) en heeft, naast het meewerken in de kassen, een etiket voor eigengemaakte appelsap ontworpen. Ook heeft ze een koekje met het kruid verveine ontwikkeld voor bij de koffie. Dit koekje wordt nu doorontwikkeld op opschaling van het recept en de houdbaarheid.

  stages
    

Internationalisering? Yes of course!
De wintermaanden op de HAS staan dit jaar nadrukkelijk in het teken van internationalisering en leren met en van andere culturen.  
Zo zijn we begin december een dag naar Brussel gegaan voor een bezoek aan het Europees Parlement. Verder gaan we nog met alle tweedejaars studenten van Bedrijfskunde  en agribusiness en International Farm Management op excursie naar Polen en vertellen gastsprekers over de uitdagingen die er liggen om verder te internationaliseren. Studenten Food Innovation gaan naar Barcelona en studenten Toegepaste Biologie naar Budapest. Internationalisering is voor ons de normaalste zaak van de wereld!

    


Volg ons op Facebook!
Wilt u op de hoogte blijven van wat de HAS voor u kan betekenen? Volg ons dan op Facebook: www.facebook.com/haslimburg

Of neem een kijkje bij de Facebook pagina’s van de verschillende opleidingen:
Toegepaste Biologie >>
Food Innovation >>
Bedrijfskunde en agribusiness >>
International Farm Management >>

 

Contact

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met Frouke Mutsaerts, 
f.mutsaerts@has.nl of 088 890 32 61.

www.hashogeschool.nl
www.haslimburg.nl
www.hashogeschool.nl www.has.nl Volg ons op twitter Like ons op facebook Bekijk onze video's op YouTube Bekijk onze foto's op Flickr Wijzig gegevens | Afmelden